Věděli jste, že nové mozkové buňky se mohou tvořit v každém věku? Stačí jen dát své mysli ty správné podněty. Že si toho už stejně moc nezapamatujete? Nesmysl. Pojďte si vyzkoušet, jak se svojí pamětí pracovat. Ukážeme si mnemotechnické fígly, třeba jak si lépe zapamatovat tváře a jména, číslo kreditní karty nebo SPZ. Budeme posilovat soustředění, všímavost i paměť. Čeká nás hraní se slovy, luštění, logické úkoly a tipy na čtení. Budeme si hrát, trochu se chytat se za hlavu a hodně se smát. Kurz se skládá ze tří volně navazujících lekcí (26. března, 9. dubna a 23. dubna) a povede ho Mgr. Jana Vitoušová. Pozor! Maximální počet je 10 účastníků. Je třeba si rezervovat místo na telefonním čísle +420 770 130 237, e-mailové adrese: dana.kocourkova{zavináč}mlp{tečka}cz nebo osobně v pobočce.
Terénní kurz za poznáváním planě rostoucích kytek k jídlu, na který se můžete vydat s dětmi jakéhokoliv věku. Dozvíte se, jaké rostliny dětem nechat ochutnávat přímo z louky, aniž byste měli strach o jejich bezpečnost a čím z volné přírody obohatit jídelníček. Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_maminky_a_deti a zaplaťte jen 532 Kč za jeden.
Na kurzu budeme především trhat a ochutnávat – šťovík, čekanku, bršlici, jitrocel… a seznamovat se se vším, čím se dá vylepšit nejen dětský jídelníček. Na kurzech s dospělými se často mluví o tom, co kdo jako dítě jedl. Většinou si nikdo nepamatuje, proč a kdy s touto kratochvílí přestal. Ale to se změní.
Co si z kurzu odnesete:
Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vydala knihy Květinová kuchařka, Kytky k jídlu, Pampelišky k jídlu, Notes Květinové kuchařky. V létě pořádá terénní výpravy, kurzy a semináře, v zimě přednášky.
5. ročník oslav příchodu jara s nádechem Japonska. Hanami na Hanspaulce proběhne 27. 4. 2024 od 10–17 hodin.
Hanami je v Japonsku doslova fenomén, s příchodem jara na růžové kvítky s charakteristicým vykousnutím okvětních plátků narazíte téměř na každém kroku. Japonci se však nedrží při zemi, mimo nejrůznějších ozdob můžete sakury najít také jako příchuť v nápojích, sladkostech nebo dokonce v zubní pastě!
Oslavy byly původně určeny výhradně pro šlechtice, později se však staly až takřka rituálem i pro běžné obyvatele. Dnes se za krásou japonských sakur neváhají vydat turisté z celého světa. Díky tomu, že se růžové květy těší celosvětové oblibě, máme i u nás v České republice hned několik možností, kde si hanami užít v co nejautentičtější podobě.
Česko-japonská společnost
Pro děti budou od 15:00 hod. připraveny soutěže. Pokud se dětem povede projít všemi soutěžemi, dostanou od nás za odměnu buřta zdarma, kterého si mohou sami opéct na doprovodném ohýnku. Soutěže budou ukončeny v 18:00 hodin a v 19:00 hodin bude zapálen hlavní oheň. Na akci bude možné si zakoupit i občerstvení a nápoje. Na prodej budou i buřty, které si pak můžete opéct.
!!! Masky jsou na akci vítány !!!
Přijďte si užít čarodějnické odpoledne do Stanice techniků, kde pro vaše děti připravíme řemeslné dílny a zábavné aktivity. Program bude probíhat před Stejšnem, na dvoře a na Paletovisku potom bude připravený oheň na opečení buřtů a hadů z těsta. Na akci také bude SWAP rostlin (výměnný obchod kus za kus), takže si můžete odnést i nový přírustek do vaší zahrádky.
Většina úterních probíhajících kroužků bude probíhat venku, takže budete moct nakouknout, co se u nás přes školní rok všechno děje. Za hezkého počasí bude v provozu venkovní kolejiště.
Stanice techniků DDM hl. m. Prahy
Pod Juliskou 2a
Praha 6
222 333 870