Víte, že až třetina veškerého jídla na světě se vyhodí a že u průměrného občana ČR to činí až 33 kg za rok? Záchranářský seminář se zaměřuje na boj proti plýtvání potravinami. Účastníci se pod vedením lektorky Veroniky Mejkalové z iniciativy Zachraň jídlo seznámí s aktuálními informacemi o plýtvání, dozvědí se, jak správně potraviny skladovat, kreativně využívat jejich přebytky a další praktické informace a tipy v oblasti udržitelnosti. Naučí se zpracovávat přebytky z lednice, nadúrodu a potraviny, se kterými si často neví rady. Ukážeme vám taje přípravy jídel beze zbytku. Záchrana jídla v praxi, s nadhledem a kreativitou.
Organizace Zachraň jídlo se problematice plýtvání jídlem věnuje již devátým rokem.
Pořádá informační kampaně, happeningy, sbírá "křivou" zeleninu na polích a hledá způsoby, jak v celém řetězci snížit plýtvání jídlem na minimum. Více informací naleznete na
zachranjidlo.cz, případně je možné sledovat sociální sítě:
www.facebook.com nebo www.instagram.com
Vstup zdarma.
Podpořeno Evropskou unií. #erasmusplus