Přidáváme se k Dvorkovým bleším trhům & Restaurant Day, v rámci kterého si nadšenci z celé Prahy 6 na svých dvorcích a zahradách otevírají jednodenní bistra a blešáky.
LIBÓZA, z.s.
Užijte si nejlepší plevelovou sezonu se vším všudy. Kytky k jídlu teď nabízejí doslova opulentní hody. Listy rostlin jsou ještě lahodně svěží, ale příroda již září všemi barvami květů. Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_plevel
Poznáte plevele, které zjara vyklíčily ze semen a teď je můžete použít jako tu nejdravější zeleninu, která všude kolem nás raší úplně zadarmo. Zjistíte, proč rostliny s postupujícím létem hořknou a začínají být dřevnaté. Dozvíte se, jak pečovat o vlastní býlí, aby bylo lahodné a svěží a také proč se některé byliny hodí lépe na salát a jiné na polévku.
Co si z kurzu odnesete:
Termín konání: středa 22. května od 17.30 do 19.30 hodin v Zahradě k jídlu v Praze 6
Místo srazu: Suchdolské náměstí poblíž busty Mikoláše Alše. Dostanete se tam autobusem číslo 107 nebo 147 od metra Dejvická, vystoupíte na stanici Suchdolské náměstí. Souřadnice 14.380696,17°E, 50.136089°N.
Kurz trvá dvě hodiny a probíhá za každého počasí. Oblečte se do terénu.
Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vydala knihy Květinová kuchařka, Kytky k jídlu, Pampelišky k jídlu, Notes Květinové kuchařky. V létě pořádá terénní výpravy, kurzy a semináře, v zimě přednášky.